Memorial Nadia Comaneci Montreal

 • Address: Strada Perchiului, Onești 601048, Romania
  Map
 • Ticket Price: Free
 • Tags: Memorial, Family And Kids, Point Of Interest

Are you interested in knowing more about the glorious memories of Romanian Gymnastics? In Romania, Onesti is one of the best gym school. It is basically a monument, set up in the memory of Nadia Comaneci. The two buildings exactly behind this monument will definitely catch your eyes. The beautifully designed boxing hall and the Gymnastic building will compel you to visit it frequently. If you want to increase your knowledge about the history around you, you must check out this sporty complex of Romania.

 • Memorial Nadia Comaneci Montreal Address: Strada Perchiului, Onești 601048, Romania
 • Memorial Nadia Comaneci Montreal Price: Free
 • Try the best online travel planner to plan your travel itinerary!
Are you associated with this business? Get in Touch
Google+
 • Five stars for this place!

 • come and see more history around ,we are the best !

 • Un obstacol în calea uitării se spunea odată. Cu efort putem spera si la alte realizari pe măsură. Succes copiilor care se pregătesc în continuare la Onesti.

 • La prima vedere este vorba de o lucrare bună, care fiind dedicată marii gimnaste Nadiei Comăneci, înseamnă mult pentru Onești. Din păcate, medaliile și textul de pe eșarfe și-au pierdut în timp strălucirea, mozaicul bazei este crăpat, iar soclul de beton armat are deja o fisură subțire pe înălțime. Apariția lui, în loc să completeze ideatic zona sportivă a orașului, a eclipsat nemeritat un monumental „Zbor” premiat de UAP. Este vorba de un mozaic de mari dimensiuni, aflat în interiorul Sălii de gimnastică „Nadia Comăneci”, creație a artistului plastic Constantin Berdila (un adevărat maestru în arta monumentală și decorativă) care nu este pus în valoare, neavând nici plăcuță indicatoare și nici posibilități de vizitare. Astfel, interiorul sălii de gimnastică este rupt de exteriorul acesteia; la fel și trecutul glorios al gimnasticii oneștene, de un posibil viitor promițător. Mi-ar fi plăcut ca lângă acest grup statuar să crească un copac sădit de mâna Nadiei, la umbra căruia să se ridice noile generații de gimnaste ale Oneștiului. Dar Nadia Comăneci nu a spus nimic laudativ despre această lucrare, nici la inaugurare, nici după aceea. Rămâne doar ca noi să înțelegem de ce această lucrare este numită „grup statuar”, când poartă numele unei singure persoane. Se poate spune, însă, că și de această dată autorul a avut noroc … acest noroc fiind probabil arh. Ioan Goia. Desigur „Nu orice muscă face miere.” cum spunea într-un recent articol de presă dl. Mihai Ciobotaru (director al Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” din Onești), un bun cunoscător al frământărilor artistice ale Oneștiului din trecut.

 • Cat de frumos. sa se dezvolte și cu puțin curaj vom avea noi campioni .Se poate .!

Read all reviews